0729 208 208

Descopera Valea Buzaului

Nicio iesire nu este completa fara descoperirea unui nou coltisor, a unei noi povesti. Va invitam pe Valea Buzaului, de-a lungul careia veti intalni obiective naturale, istorice si turistice pentru toate varstele.

In drumul dumneavoastra catre si de la Hadar, va recomandam sa faceti o pauza pentru a poposi la cateva din obiectivele din zona:

In Judetul Buzau:

  • Vulcanii Noroiosi

Vulcani noroiosi reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Se cunosc pe glob în total circa 1.100 de vulcani noroioși. In Europa sunt foarte putini vulcani noroiosi pe continent, mai multi exista insa sub mari. In afara Europei, fenomene similare se pot observa in Siberia, Australia si in insula Trinidad din Caraibe.

  • Manastirea Ciolanu

Manastirea Ciolanu este o manastire de calugari din Episcopia Buzaului si Vrancei. Manastirea are doua biserici – biserica veche poarta hramul Sfantul Gheorghe. Cercetari arheologice efectuate in anii 1970 au aratat ca ea dateaza din a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Biserica noua poarta hramul Sfintii Apostoli Petru si Pavel si a fost construita in 1828. Ea contine incoane pictate in 1886 de pictorul Gheorge Tattarescu.

  • Tabara de sculptura de la Magura

Tabara de sculptura Magura a fost organizata in perioada 1970 – 1985. Initiativa a apartinut sculptorului Gheorghe Coman sprijinit de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentara a orasului Buzau.

Programul prevedea ca vreme de 16 ani, cate 16 sculptori, in fiecare an în majoritate altii, sa vina la tabara Magura, în judetul Buzau, unde, timp de doua luni (august si septembrie), sa creeze o sculptura, pe o tema la alegere.

In cei 16 ani, la Magura au lucrat 163 de sculptori, în urma carora au ramas 256 de lucrări in piatra, reprezentand cel mai mare ansamblu national de sculptura in aer liber din tara.

  • Barajul Siriu

Barajul de la Siriu este al doilea baraj de anrocamente (roca, steril si un miez din argila) ca marime din tara, al 5-lea din Europa şi al 12-lea din lume, avand dimensiuni impresionante; peste 250 metri lungime, 150 laţime şi 120 inaltime, cu o lungime de aproximativ 13 kilometri si o latime medie de 500 metri.

  • Monumentul Ostasului Erou, Gura Siriului

Monumentul a fost construit intre anii 1936-1938 in cinstea ostasilor romani ai Regimentului 3 Vanatori care au murit in lupta in anul 1916, pe dealul Soimul Siriului, pentru a opri inaintarea armatei germane.  Monumentul “Ostasului Erou” a fost inaugurat in anul 1938, de catre Societatea Cultul Eroilor, in cadrul unei mari manifestari si in prezenta mai multor ofiteri supravietuitori, care au participat la acele lupte.

Daca pe parcursul sederii dumneavoastra la Hadar Chalet doriti sa faceti o excursie in zona, va recomandam urmatorul traseu, urmand DN10 inspre Brasov:

  • Manastirea Schimbarea la Fata (Crasna, Covasna)
  • Rezervatia de Zimbri (Vama Buzaului, Brasov)
  • Cascada Urlatoarele (Vama Buzaului, Brasov)
  • Cetatea Prejmer (Prejmer, Brasov)

Durata excursiei: 2:30 – 3 ore

Related Posts


Sarbatori de Iarna: Craciun 2018

Pachetul de Craciun la Hadar Chalet pot fi achizitionat numai ca si pachet integral de cazare si pensiune completa pentru doi adulti.

26.09.2017

Sejur 29 noiembrie – 2 decembrie 2018

Vezi aici oferta speciala pentru 1 Decembrie – un weekend prelungit in inima padurii, 3 nopti si pensiune completa.

26.09.2017

Sarbatori de iarna: Revelion

Pentru Revelion 2018, am pregatit un pachet pentru un inceput de an memorabil.

26.09.2017