0729 208 208

Credeam că descoperisem tot ce e mai frumos în România noastră, de un an de zile primul loc fusese ocupat de magia domeniului de la Zabola și nu întâmplător la fix un an după ce l-am găsit pe cel dintâi, am ajuns în weekend într-un loc și mai rafinat, mai plin de eleganță, mai profund, la fel cum și dragostea dintre noi a evoluat și s-a transformat la nivel subtil asemenea evoluției din plan fizic.

Hadar Chalet este o fostă cabană de vânătoare a lui Ceaușescu, renovată și transformată într-un chalet (denumirea vine de la cabanele de ski de lux din Alpi), un loc retras în mijlocul munților Siriu, la care am ajuns mergând vreo 4 km pe un drum forestier din șoseaua principală. Este înconjurată de dealuri și munți, chiar am mers prin-mprejurimi și literalmente este în mijlocul pădurii, râul șiroiește când în stânga, când în dreapta, iar păsările ciripesc încontinuu.

Când am ajuns nu știam unde să mă uit mai întâi. Flori cât cuprinde, toate culorile, peisaj 360 de grade, te puteai învârti și nu te mai săturai de ceea ce vedeai, dealuri, poteci, băncuțe, balansoar, casă în copac, podețe, o țară a minunilor naturii. Iar toate acestea până să pășim înăuntru. Decorul minunat, restaurantul chic, sufrageria cozy, bujori care parfumau camera, trofee sub forma de cerbi pentru a reda spiritul vânătoresc, totul foarte armonios și echilibrat. Apartamentul în care am stat asemenea, un balcon imens, șemineu, buturugi în loc de noptiere, plăpumioare și perne cu cerbi, până și gresia de la baie era tip lemn. Mi-au plăcute multe, nu o să le înșir pe toate, dar trecând de curând printr-un lung proces de reamenajare a spațiului propriu, pot să spun că oamenii ăștia au lucrat cu un profesionist care a avut mare atenție la detalii. Cred că este prima dată când ne-am simțit ca și când am fi fost în străinătate,  într-o unitate turistică din România. O să laud și mâncarea, care s-a ridicat peste a multor restaurante din București, la fel și atmosfera, muzica. Am avut parte și de un foc de tabără cum n-am mai văzut până acum, atât de înalt, tapițat cu brad și legat cu sârmă. A fost un adevărat spectacol să-l vedem arzând, focul arzând gândurile, topindu-se în cer apoi.

Aș numi acest Chalet un colț de rai, paradisul de care am avut parte weekend-ul acesta. Când vorbești despre frumos cuvintele-s întotdeauna de prisos. Până nu vezi, nu crezi că așa ceva poate exista. Iar poze mai multe pe Instagram.

O să revenim aici cu siguranța, preconizăm cu ce-a de-a treia tabără în toamnă, deși până atunci cred că ar mai merge un weekend că este prea, prea, prea frumos.

 

Sursa: http://femininlasuperlativ.ro/hadar-chalet-un-colt-de-rai-in-mijlocul-naturii/